Sunday, February 12, 2012

Text without anything creative

Na mert a múlt héten nem volt poszt, ma van egy rendes meg van egy pofázós. Amióta elkezdtem kreatív blogokat olvasni meg mindenféle tanfolyamokra járni, a szókincsem is bővült. Például tudom az összes fogó nevét hollandul, a sima és fordított öltést meg a mintákat angolul. És elkezdtem projektnek hívni a félbehagyott dolgokat. Nyitottam egy füzetet, amibe a terveimet rajzolom/írom/ragasztom (és majd a fényképeket is ha veszek patront a nyomtatóba) meg ugye elkezdtem ezt a blogot mint kvázi-portfóliót.
Tegnap pedig végre vettem két kosarat a fonalaimnak, mert már mindenhol gombolyagba botlottam a lakásban. A nagyobb a dolgozószobában van az én könyvespolcom előtt, a kisebb a nappaliban, ez tartja az aktuális projektet. (ami eklektikus sál néven fut, ez a tanulódarabom kötésből)

A fehér meg a csíkos ugyanannak a sálnak a részei. / Everything you see belongs to the same scarf.


És akkor a projektek amik félben vannak az eklektikus sálon kívül (csupán motivációnak saját magamnak felsorolva):
1. sál színátmenetes fonalból, csak sima kötéssel (mint kiderült rossz oldalról fordított sima kötéssel, de nem baj)
2. horgolt táska vol2, mert tegnap szétszedtem, amit tavaly csináltam
3. textilbőr táska (terv megvan, régi táska szétvágva, varrógép még nincs)
4. makramé pass-tartó a munkahelyre (eddig 10 centi van kész a 80-ból)

És persze a tervezett projektek és ékszermegrendelések (amik úgy hangzanak, hogy"dejó, nekem is tudnál ilyet csinálni?").
Keeps me rollin'.

Könyvespolc kosárral. / Bookcase with basket.

Because of last week's posting break today I write two notes, one regular one and one with text only.
Since I've started reading creative blogs and following courses my creative vocabulary improved a lot. I know the names of loads of creative equipment in Dutch (like platbektang) and the names of the patterns in English. Recently I've started to call the unfinished works "projects". I opened a book for the finished things and for the sketches and hopefully for the pictures. And of course I opened this blog as a quasi-portfolio.

Yesterday I finally bought two baskets for my yarns. The big one stands if front of my bookshelf and keeps also the unfinished projects. The small one is in the living room holding my actual project. (which is called "the eclectic scarf" as it is my learning peace for knitting)


Just for the record here are the projects waiting to be finished:
1. knitted scarf from a rainbow yarn (actually I realized just after following the knitting course that this one is not done right. but anyway...)
2. crocheted bag vol2, because yesterday I took the one I made last year into pieces for re-thinking
3. texil-leather bag (plan and sketch ready, but I still don't have a sewing machine)
4. macrame -knotted pass-holder for work (10cm finished from the planned 80...)


And of course the planned projects and the "orders" that usually go like "wow that's nice, can you make me something like this?" :)
Keeps me rollin'.


Zene: Adele- Rolling In the Deep

No comments:

Post a Comment