Sunday, June 3, 2012

New pet!

Itt az új háziállatunk. Szörnyeteg Lajos névre kereszteltem mert a karaktere nagyon hasonló a mesebeli oroszlánéhoz. (hajlamos kicsit balra dönteni a fejét; na akkor meg abszolút ugyanaz)
Az oroszlánt összesen kb 5 óra alatt horgoltam,a Dierenvriendjes haken (:=állat-barátok horgolása, bár hollandul az állatbarát és az állatbarát alakilag ugyanaz, de itt plüssökről van szó) című könyvből.



Ez az amigurumi horgolás, nagyon egyszerű, (=baromi unalmas), csak rövidpálcák meg láncszemek meg összehorgolások. Az benne az érdekes, hogy a soroknak nincsen látható végük, (merthogy madnem mindig körben horgolunk) és ezért jelölgetni kell meg számolni. Úgyhogy közben nem nagyon lehet filmet nézni.
Az eredmény viszont nagyon cuki lett, amióta kész van, mindig nálam van. 


Let me introduce you to our new pet. His name is Szörnyeteg Lajos (smthng like Louis the Monsterous), he is named after a character in a Hungarian tale and that lion is a very nice and generous and shy character, just like mine.  (he likes to put his head a bit to the left side, then he is even more cute)

I crocheted the lion in approx 5 hours from the book Dierenvriendjes haken (:=how to crochet pet friends). This is the amigurumi method which is quite simple (=boring), it is built up only from single crochets and chains. The interesting part is that the ends of the rows are not visible, so you have to use markers and you have to count your needles. So no chance of watching a movie during crocheting.
Bute the lion is sooo cute, since he is ready I carry him with me everywhere.


He is cute, isn't he? :)

4 comments:

  1. baba... Honnan van haja és farokbojtja?

    ReplyDelete
  2. kis szoros fonalbol van horgolva, az a neve, h carnaval. A sok szortol kicsit nehez egysegesen horgolni, de nem nagyon latszik;)

    ReplyDelete
  3. Ja, és mivel van kitömve?

    ReplyDelete
  4. Caradollal termeszetesen:)ami jelen esetben egy nagy csomag tomovatta, de persze abszolut poliuretan.

    ReplyDelete